Hvad er fedtprocent

Hvad er fedtprocent

Fedtprocent viser helt præcist hvor stor en del af din samlede kropsvægt, som består af 100% fedtvæv. Udover fedtvæv består din krop af mange andre vævstyper, som knogler, muskler og organer.

Hvad er en normal fedtprocent?

Inden du begiver dig ud på et nyt træningseventyr, er det naturligvis vigtigt, at du ved, hvad en normal kropsfedt er. Der er forskel på en anbefalet kropsfedt afhængig af køn.

Fedtprocent kvinder: skal ligge mellem 20 og 25.
Fedtprocent mænd: skal ligge mellem 15 og 18.

Kvinders fedtprocent skal altså være en del højere end mænds. Du kan med fordel anvende en fedtprocent skala, der fortæller dig, hvordan din kropsfedt er, og hvad du skal sigte efter at opnå fremadrettet.

Sådan kan du aktivt bruge din fedtprocent under et vægttab

Hvis du gerne vil tabe dig, kan det være en sand jungle at finde ud af, hvilke parametre du skal måle på for at få et realistisk billede af din overordnede sundhed. Du har fået fortalt, at du skal måle din kropsfedt og på denne måde blive klogere på din kropsfedtprocent, så du overordnet kan blive meget sundere. Men hvad er kropsfedt egentligt, og hvordan måler du denne? Læs denne artikel, og bliv meget klogere på dette.

Hvorfor er det så relevant?

Ofte måler man kroppens BMI for at få et overblik over kroppens sundhedstilstand. Sandheden er dog, at BMI ikke giver et realistisk billede af kroppens tilstand. Muskler vejer nemlig langt mere end fedt, og derfor kan du med fordel beregne din kropsfedt. Beregn din fedtprocent og få et langt mere troværdigt billede af din krops sundhedstilstand, og gør samtidig nytte af nutidens teknologier, der gør det muligt for dig at dele dine data.

Få målt din kropsfedt

Den nemmeste måde hvorpå du regelmæssigt kan holde øje med din fedtprocent i kroppen, er ved at købe en badevægt, der kan gøre dette for dig. Beregn din kropsfedt i hjemmet, hvor du aktivt kan anvende dine data under et vægttab og dele disse med kostvejledere og personlige trænere, så de nemmere kan tilpasse den helt rette kost – og træningsprogram til dig. Måling af kropsfedt kan altså være med til at motivere dig og give dig blod på tanden, hvis du står over for et kommende vægttab.

Vi anbefaler √

Hvordan måler man kropsfedt? Brug en fedtprocent beregner

Som tidligere nævnt kan du få målt fedtprocent ved at investere i en badevægt til hjemmet. Beregning af kropsfedt foregår ved, at vægten sender en mild og ufarlig strøm gennem din krop, som vil beregne mængden af kropsfedt i forhold til væv og muskelmasse. Fra den ene fodsål til den anden løber strømmen gennem og kroppen og vægten måler da, hvor meget strøm der vender tilbage igen. Udregning af fedtprocent er altså nemt, hurtigt og helt smertefrit.

Del dine data

Fedtprocent beregning kan altså i høj grad være med til at booste dit vægttab og motivere dig. Udregn kropsfedt med en af de mange forskellige vægte, der findes på markedet, hvor du ved flere af dem kan koble din smartphone til, så du får tilsendt data, grafer og kurver over din krops sundhed, som du kan dele med andre. Mål fedtprocenten hurtigt, og del det med din træner for at opnå de bedste resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *